Om man ser tillbaka i tiden så är Grebys från början en konservfabrik som i omgångar har byggts om och nu de senaste åren blivit en ljus och fin lokal bevarad med mycket historia från förr.

Gamla fotografier från de arbetande i konservfabriken, kärleksbrev skrivna av Evert Taube till Siv på Otterön och Staffan Grebys gamla grammofonspelare har en given plats i restaurangen. Träffar du på Sebastian när du besöker oss berättar han mer än gärna om Grebbestad och Grebys historia! Matsalen kan ta upp till 100 personer inne och ute finns det plats för upp till 150 personer.

I vårt nybyggda Böstebar, där Sebastian har sågat virke från egen skog, slipat, målat, grejat och fejat kommer ni uppleva många mysiga dagar i sommar med härlig musik, god mat och ett brett utbud av Bärs och Bourbon. Böstebar används även till andra saker när det är lågsäsong. Mässor, marknader, modevisningar m.m.

Vi stänger inga dörrar! Man kan hitta på hur mycket som helst!

 

VINDEN OCH HAVET BESTÄMMER VÅR MENY

Varje gång ni besöker oss blir menyn en överraskning!

Önskar ni hummer och skaldjur går det bra att förbeställa senast torsdagar på 0525-14000 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Meny

Från ostronbaren
alla våra ostron handplockas av bröderna Klemming strax utanför Grebbestad

Naturellt med citron
50.00
Med äpple, riven pepparrot & champagne
60.00
Med wasabidressing & yuzurostade sesamfrön
55.00
* * * * *
Förrätter
Vitlöksbröd
Vitlöksbaguette med ramslöksyoghurt
59.00
Orörd gubbröra
Friterad svarvad potatis, matjessill, vaktelägg från Greby mejeri, vispad créme fraîche, picklad rödlök, finhackad gräslök & brynt citronsmör.
139.00
Grebys varmrökta räkor
200 gram varmrökta räkor. Serveras med baguette & sweet chili aioli
139.00
Färska pilgrimsmusslor (liten)
Halstrade pilgrimsmusslor med rökt romsäck, picklad rödkål, isad gurka, mango, yuzurostade sesamfrön, chiliolja, torkad soja & forellrom
179.00
Löjrom á la Karlsson
Torkad potatis toppad med löjrom från Kalix, tryffelaioli, gruyéreost, gräslök, picklad rödlök, färskriven svart tryffel & friterad dill.
189.00
* * * * *
Vegetariskt

Vit sparris (förrätt)
Pocherad vit sparris med rostad hasselnöt, äpple, isad blomkål, brynt citronsmör, dill samt en kräm på blomkål & pepparrot.
129.00
Sojabiff från Vegme (huvudrätt)
Sojabiff från Vegme med pak choy, picklad rödkål, isad gurka, mango, wasabidressing, torkad soja, yuzurostade sesamfrön & chiliolja.
209.00
* * * * *
Huvudrätter

Grebys Fisk & Skaldjurssoppa
En krämig saffransdoftande soppa med dagens fisk, handskalade räkor, vitvinskokta blåmusslor. Serveras med vitlöksbröd & husets aioli.
225.00
Torskrygg
Smörstekt torskrygg som serveras med handskalade räkor, vaktelägg från Grebys mejeri, mandelpotatischips, brynt citronsmör, rödbetor & pepparrotskräm.
279.00
Svensk oxfilé
Svensk oxfilétournedos med rökt sidfläsk, sotad lök, grönkål & portvinssås. Serveras med ett mandelpotatisstomp gratinerat med Västerbottenost.
309.00
Klassikern 3-rätters meny
Orörd gubbröra, Grebys fisk & skaldjurssoppa & avecbrickan
440.00
* * * * *
Dessert

Rabarber, jordgubb & yoghurt
Variation på rabarber, jordgubbar & yoghurt.
129.00
Grebys avecbricka
Espresso, cognac & dagens godsak
129.00
* * * * *
Barnmeny (upp till 12 år)

Förrätt
Gurk & morotstavar med dip
25.00
Huvudrätter
Pannkakor
Jordgubbssylt & vispad grädde
69.00
Hamburgare
Hamburgare med bröd, pommes frites, dip & grönsaker
79.00
Efterrätt
Chokladglass med kolasås & färska bär
39.00
Go To Top