Om man ser tillbaka i tiden så är Grebys från början en konservfabrik som i omgångar har byggts om och nu de senaste åren blivit en ljus och fin lokal bevarad med mycket historia från förr.

Gamla fotografier från de arbetande i konservfabriken, kärleksbrev skrivna av Evert Taube till Siv på Otterön och Staffan Grebys gamla grammofonspelare har en given plats i restaurangen. Träffar du på Sebastian när du besöker oss berättar han mer än gärna om Grebbestad och Grebys historia! Matsalen kan ta upp till 100 personer inne och ute finns det plats för upp till 150 personer.

I vårt nybyggda Böstebar, där Sebastian har sågat virke från egen skog, slipat, målat, grejat och fejat kommer ni uppleva många mysiga dagar i sommar med härlig musik, god mat och ett brett utbud av Bärs och Bourbon. Böstebar används även till andra saker när det är lågsäsong. Mässor, marknader, modevisningar m.m.

Vi stänger inga dörrar! Man kan hitta på hur mycket som helst!

 

VINDEN OCH HAVET BESTÄMMER VÅR MENY

Varje gång ni besöker oss blir menyn en överraskning!

Önskar ni hummer och skaldjur går det bra att förbeställa senast torsdagar på 0525-14000 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Meny

Från ostronbaren
alla våra ostron handplockas av bröderna Klemming strax utanför Grebbestad

Naturellt med citron
50.00
Med äpple, riven pepparrot & champagne
60.00
Med wasabidressing & yuzurostade sesamfrön
55.00
Mix Platå med 10 st valfria ostron
495.00
* * * * *
Förrätter
Vitlöksbröd
Vitlöksbaguette med citronmajonnäs.
59.00
Grebys varmrökta räkor
200 gram varmrökta räkor. Serveras med baguette & sweet chili aioli
139.00
Färska räkor
200 gram färska räkor. Serveras med baguette & husets aioli.
Tapas från Havet
Kräfta, färska räkor, rökta räkor, vitvinskokta blåmusslor, Skagenröra, husets aioli & tångknäckebröd.
Vit sparris
Vit sparris med brynt smörskum, knaperstekt sidfläsk, äpple, champinjonsalt & vattenkrasse
95.00
Löjromstoast
Löjrom från Vänern, crème fraiche, rödlök, gräslök, citron & smörstekt bröd.
195.00
* * * * *
Vegetariskt

Komprimerad snackgurka
Komprimerad snackgurka från Gällenäs med fetaost, ramslöksvinägrett, grekisk yoghurt, grön sparris från Gotland, harsyra från Ugglarp & yoghurtpulver
85.00
Vegme-Burgare (huvudrätt)
Sojabiff från Vegme på stekt briochebröd med cheddarost, lökringar, barbequesås. Serveras med pommes frites & chilidip.
195.00
* * * * *
Huvudrätter

Grebys Fisk & Skaldjurssoppa
En krämig saffransdoftande soppa med dagens fisk, handskalade räkor, vitvinskokta blåmusslor. Serveras med vitlöksbröd & husets aioli.
225.00
Skaldjurstallrik
Havskräftor, färska räkor, rökta räkor, vitvinskokta blåmusslor, husets aioli, brödkorg & smör
Smörstekt torskrygg
Serveras med grön Lundasparris, ägg, potatis x 2 & handskalade räkor. Serveras med burra de blanc smaksatt med löjrom, citron, gräslök & dill.
295.00
Högrevsburgare
200 gram svensk högrevsburgare på stekt briochebröd med knaperstekt sidfläsk, cheddarost, lökringar & barbequesås. Serveras med pommes frites & chilimajonnäs.
195.00
Oxfilé
Svensk oxfilétournedous med friterad schalottenlök, tryffelsky, rostade tomater från Hoffrekullen, sidfläsk, grön Lundasparris & Västerbottengratinerad potatisgratäng.
319.00
* * * * *
Dessert

Cheesecake på burk
Vit choklad, färskost, jordgubbar x 3 & lime
99.00
Ostbricka
Dagens ostar med granskottssylt, smör, vindruvor & tångknäcke.
139.00
Grebys avecbricka
Espresso, cognac & dagens godsak
139.00
* * * * *
Barnmeny (upp till 12 år)

Förrätt
Gurk & morotstavar med dip
25.00
Huvudrätter
Pannkakor
Jordgubbssylt & vispad grädde
69.00
Högrevsburgare 110 gram
Serveras med pommes frites, grönsaker & dip
79.00
Efterrätt
Glass
Vaniljglass, chokladsås & maränger
39.00
Go To Top